he he.....er komt vooruit gang in de keuken.

 
Vorig winter had ik de keuken ook al eens onderhanden genomen. Het geplastifiseerde keukenblok kon ik ontdoen van zijn, o zo lelijk plastic jasje. Dat was toen al een heel gepruts. Ik heb hem toen creme kleurig geschilderd. Maar de hongaarse verven zijn niet zo kleur vast. Bij terug komst vanuit Nederland, afgelopen maart, zag ik dat het behoorlijk lelijk geel opgekleurd was. Geheel geinspireerd geraakt door de vele witte interieurs, heb ook ik nu ook die stap gezet. Wit met oud hout moet het worden. Aangevuld met roestvrij staal voor het werkgemak. Want we gaan uitgebreider voor onze gasten koken.
Doordat we onze gasten culinair willen verwennen had ik de laatste keer nogal wat porcelein meegenomen. Dit wilde ik overzichtelijk in de keuken opbergen. We hadden oude kast elementen die ik hier voor wil gebruiken. Dus schilder kleding aan en aan het werk.
Het was een heel geheister. Ben alleen, dus ook het sleep en opbouw werk komt voor mijn rekening. Nog niet geheel klaar maar hier alvast een indruk.
De ladder op de achtergrond in de eerste collage is van oud hout. Net als de poten van de werktafel in het midden. Ik zit er aan te denken om de ladder boven de werktafel te hangen. Dan als als rek om dingen aan te hangen waar ook werklicht in zit. Weet nog niet hoe, maar ach... dat komt vast nog wel.

wordt vervolgd.

12 opmerkingen:

  1. JA dat is een heel leuk idee. Volgens mij had Myrnavan gris blanc dat ooit gedaan. Heel mooi word je keuken. Gaat alles naar wens daar????Ik zie dat je er echt zin in hebt. Nieuwe lente nieuw geluid. Veel plezier met alles. Liefs Leni

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat mooi wordt allemaal!
    Wanneer ga je open????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit gaat helemaal goed komen, en de ladder als rek boven de tafel, dat lijkt mij een super idee.

    Groeten Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Trudy

    Dit ziet er goed uit hoor!! mijn complimenten............ik herken het servies van de soepkommetjes.mijn vriendin is daar helemaal gek van ............en heeft het ook kan er alleen niet opkomen nu het is van villeroy en boch........nou.maargoed en wat betreft de ladder ik vind het een supergaaf idee en zou het zeker doen !! fijne avond leuk dat je het met ons deelde...........lieve groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wauw,gave keuken,helemaal geweldig.
    idee met de ladder is heel apart,erg leuk.
    ben benieuwd naar het eindresultaat.

    lieve gr inka en andre

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Trudy,

    Ohhh dat ziet er werkelijk schitterend uit, en zo mooi georganiseerd allemaal, mijn complimenet hoor. Mooi de lichte keluren en zeker voor een keuken, staat erg fris. Het idee van de trap lijkt me erg geslaagd. Wat je zelf al zegt, er kan mooi verlichting in verwerkt worden maar ook leuk om er worsten aan haken aan te hangen en bosjes kruiden, en strengen knoflook, enz....
    Heerlijk dat je vol energie zit, het straalt er vanaf, succes met alles...

    Lieve groet, Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er super uit! Het heeft iets gezelligs van een groot gezin al dat serviesgoed.
    groetjes Jannet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat ziet dat er al gezellig uit,zou zo komen logeren bij je hoor.dat wit staat ook heerlijk clean,en dan straks je ladder,,,,ben nu al benieuwd.

    lieve groetjes oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er geweldig uit!!! zal je veel plezier van hebben, ben trouwens ook benieuwd wanneer je open gaat.
    Groetjes en een fijne dag Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. je keuken ziet er geweldig uit! knap hoor dat je dat in je eentje voor elkaar gekregen hebt.
    en wat een leuk idee, de ladder als rek ophangen, lijkt me echt leuk!
    groetjes van jootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow prachtig zeg,hier hou ik van en zou wel een daagje mee willen draaien,heerlijk al dat servies en met windows live writer kun je dat effect aan je foto`s geven,dan kun je downloaden en kun je de posten met dat programme publiceren of nog gewoon met blogger,het is echt gaaf om er mee te werken,ik wens je voor morgen een fijne zondag,lieve groet Joke.(Ps:dat van de ladder lijkt mij erg gaaf)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige keuken en het ziet er zo spic en span uit, heel mooi.
    Die ladder is een geweldig idee en het zal echt heel leuk staan vooral als er ook verlichting tussen zit.
    Succes en groetjes
    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen