Nieuwe Keuken....


Onze cottage krijgt een nieuwe keuken en dat had wel even wat voeten in de aarde... of beter gezegd voeten in de sneeuw.
We hadden een bus gehuurd om de keuken uit Wenen op te halen. Aanvankelijk leek het erop dat we twee keer zouden moeten rijden. Met veel passen en meten ging al het materiaal toch in de bus en auto.Terug van Wenen naar Porva moest ik rustig rijden met de bus om schade aan de lading te voorkomen. Jacco reed met een paar auto,s ertussen voor mij aan.
Alles ging goed. Totdat Jacco de verkeerde afslag nam. Zo raakten we elkaar kwijt. Aangezien ik geen telefoon bij me had konden we geen kontakt meer maken. We hebben allebei ergens langs de snelweg staan wachten op de ander die maar niet kwam....
Op een gegeven moment besloot ik om de weg naar huis te maken. Alleen heb ik daar twee keer zolang overgedaan als normaal.
Jacco was met zijn auto sneller maar kon mij niet terug vinden. Hij werd ongerust en besloot terug te rijden naar Wenen.
Zo was het dat ik thuis in Porva een telefoontje kreeg dat hij nog in Wenen zat. Uit eindelijk in begin van de avond waren we allemaal veilig zonder schade aan de nieuwe keuken in Porva aangekomen.
We waren allemaal moe van het hele gedoe en besloten de volgende ochtend in het licht uit te laden.
Maar toen had het een beetje gesneeuwd...
De bus die achter in de tuin bij de opslagschuur stond, kwam na het uitladen, vast te zitten in de sneeuw.
We zijn met verschillende mensen de hele dag bezig geweest om de bus los te krijgen. Je wilt het niet geloven maar toen de bus halve wege terug naar de afrit was...kreeg het een lekke band. Normaal even de band verwisselen. Maar de schroeven van het wiel zaten vast geroest. Nog meer mensen er bij om de schroeven los te krijgen. Ook de krik was een probleem en met behulp van hout blokken is het gelukt.
Bij sneeuw worden auto,s hier voor aan op de afrit gezet. Dus de bus belande dus ook aan het eind van de middag voor aan op onze afrit zodat we die de volgende dag naar het verhuurbedrijf konden terug brengen.
De hele dag had het door gesneeuwd en er werd de volgende dag nog meer sneeuw verwacht.
Ja en die sneeuw kwam er.....
Met wat graaf werk zijn we naar buiten kunnen komen.We zitten nu als het ware ingesneeuwd. Van terug brengen komt ook vandaag niets.

1 opmerking:

  1. jeetje wat een gedoe.. Daar hebben wij stadsmensen geen idee van. Hier strooien ze gelijk en weg is de sneeuw. Ben benieuwd naar jullie keuken... Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen