dramatische uitkomstWas al vroeg in de veren. t'Kacheltje snorde en mijn eerste bakkie presso stond dampend klaar, toen ik de loodgieter Tibi in de gang hoorde.
In het kort maakte ik hem duidelijk wat er aan de hand was. De man spreekt swabisch=(soort dialect duits).

Terwijl Tibi zijn gereedschap ging halen, ben ik maar aan het openen van de stapel post begonnen die geduldig op mij lag te wachten. Zo kwam ik de jaarrekening van de verzekering tegen. Die maar eerst even via internet betalen. Altijd handy in dit soort situatie,s
De beide griezelkelders gingen open. Ja er is ook nog een soort, subleiding. Het water werd er weer op gezet en terwijl het water op diverse plekken letterlijk de muur uitkwam werd de schade opgenomen.
De kleine boiller onder het aanrecht was kapot. In de toilet was de flexibele leiding van de kraan afgesprongen.
Maar het ergste is op 4 plaatsen in de muur van de badkamers een gesprongen leiding zodat de muren moeten worden opengebroken.

Pfffffffft..........Ja, maar het gaat verder. Volgende week woensdag kan er pas aan worden begonnen. De beste man moet eerst na het ziekenhuis.
Jeetje daar helpt geen bakkie presso tegen aan. Trouwens moet eerst naar de Kotsma=kroeg voor schoon water.
Nou daar zit je dan met je goede gedrag. Na het hele voorhuis te hebben gedweild heb ik van frustratie een schoffel gepakt en in de tuin gaan werken. Het was mooi voorjaars weer. Even in de zon tot mezelf komen. Straks de verzekering maar bellen of dit vergoed wordt. Eerst even dit incasseren.


6 opmerkingen:

 1. Wat een narigheid. WIj hebben geinformeerd bij onze verzekering, Allianz. Zij vergoeden wel leidingen, maar geen kranen.
  Heel veel sterkte, wat zonde van al die muren die weer open moeten en dan weer mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had je alle leidingen niet leeg laten lopen voor je wegging? En is het geen optie op de plekken die het meeste probleem gaan geven iets te laten branden( elk. kacheltje. je hebt nu een hoop schade en het is zo jammer van al je werk wat er al gedaan is. Sterkte ermee.
  Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In één woord vreselijk allemaal, het zit jullie beslist niet mee zeg, om uit je vel te springen. Alle muren weer open, heb echt met jullie te doen. Het lijkt wel of er geen einde komt aan alle tegenslagen. Jullie moeten wel heel sterk in de schoenen staan en zullen wel af en toe denken, "We stoppen ermee"

  Veel sterkte met alles en hoop dat de verzekering alles wat milder zal laten voelen.

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat erg joh,ik heb het erg met je te doen,vooral ook omdat je er alleen voor staat, dat lijkt me erg zwaar.
  Ik duim voor je dat de verzekering gaat vergoeden.
  Veel sterkte ermee....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och,meis wat een narigheid allemaal,ik hoop dat de verzekering alles gaat vergoeden,.....veel sterkte,meis,XXX

  BeantwoordenVerwijderen