Slechte dingen

Dan nu het DL:2

Nadat de senseo als winter schade door mij was afgeschreven, heb ik mijn geluk met een franse presso geprobeerd. Wat een heerlijk bakkie opleverde (wel geen merk bakkie,hihihi...maar hij rolde er zo lekker in).

Op naar mijn eerste bezigheid om het huis weer bewoonbaar te maken. Dus volop stoken en het water aansluiten.
Nu moet je weten dat dat niet even een luik is bij de voordeur. Maar een Kelderachtige ruimte buiten. Achter onze hoofdingang zit een diepe kelderachtige ruimte .Net een grafkelder uit een griezelfilm. Ik wordt er altijd even niet goed van. Je moet er met een ladder in .....jgggggg. Daar zit dan de watermeter. Bij het neerdalen zag ik dat het raampje van de watermeter was gebarsten. Oke dat gaat het dus niet worden.
Het waterbedrijf gebeld die zet er een nieuwe watermeter in. Dat ging vrij vlot. Een bus met maar liefst een team van 5 mensen kwam voor rijden. Zooo.... dacht ik, dat gaat nog wat worden. 3 minuten duurde het. Toen was de watermeter vervangen. Het invullen van de papierwinkel en de uitleg dat de kosten voor mijn rekening kwam, was een veel tijdrovende bezigheid. Maar goed ook daar was mee te leven.
En jaa ...je voelt het, denk ik al aankomen. Mijn senseo was nog maar het begin......Bij het aanzetten van het water spoot het aan alle kanten door het huis. In de badkamers spoot het water uit de muren. Als de bliksem het water er weer af.In de keuken en in twee badkamers en een toilet had ik een waterorgel. Normaal een prachtig gezicht. Maar nu om te huilen.Uiteraard geen tijd voor Foto,s.

Tja, daar zit ik dan weer met een bakkie franse presso als troost.
Oh ja, het water haal ik nu met een emmer uit de Kotsma=(kroeg) aan de overkant.T'blijft komisch.
Ik woon op een berg in een droog land maar een of andere manier ben ik altijd in gevecht met water....Ik blijf toch een Nederlander.
Er zit niets anders op dan een loodgieter erbij. Die komt morgen ........ik vrees het ergste.


9 opmerkingen:

 1. Wat een pech! Ik had er alle vertrouwen in omdat het bij ons zo meeviel en dan nu toch deze narigheid. Heel veel sterkte en neem nog maar een flinke presso!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh, wat een ellende zeg, je zou in de winter bijna niet meer weg durven te gaan.
  Veel sterkte ermee, ik hoop dat het allemaal snel weer voor elkaar is....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje dit is zeker ellende,bah daar zit je toch niet op te wachten zeg,hopelijk komt alles snel goed,moest wel even lachen over je kelder die lijkt op een griezelfilm haha,ik ben het typetje want dan iedere keer in mijn hoofd wat zou verzinnen erover haha en dan vervolgens bang zou worden hahaha,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, wat een pechverhaal. Ik hoop voor jullie dat dit probleem snel is opgelost. Nou ja, dan nog maar een bakkie franse presso.
  Lieve groet, Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ojeetje,meis,wat een ellende allemaal,hoop dat inmiddels alles weer in orde is gekomen,....Lieve gr van ons,Andre en Inka

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zit jullie ook niet mee hé, volgens mij hebben jullie dat al een leven lang. Erg vervelend allemaal, hoop echt dat het snel opgelost kan worden want anders hebben jullie een groot probleem.
  Ga duimen voor je.....

  Lieve groetjes,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Getver, hier wordt je niet vrolijk van. Tja je kunt niet alles voor zijn al ben je nog zo voorzichtig.
  Wens je een prettig weekend. Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OO erg zeg, maar je bent de 2e Nederlander in Hongarije, waarvan de Senseo is kapot gevroren. Bij hun zijn ook nog alle radiatoren en de verwarmingsketel kapot gevroren... Kan bij ons niet gebeuren want we hebben geen verwarming in het huis :-) Wel een Senseo overigens, ben benieuwd over 3 weken...
  Nog heel succes met alles!!
  Groetjes,
  Marti

  BeantwoordenVerwijderen