Een lekkere sneeuwman....met kerst

                                                                   Sneeuwman
Heel eenvoudig te maken. Ook zeer geschikt om dit met uw kinderen en /of kleinkinderen te doen.


De hoeveelheden zijn voor 4 -6 sneeuwmannetjes natuurlijk afhankelijk van de grootte van de glaasjes
                                           4 dl  melk
                                           2 repen chocolade
                                           1 halve liter vanille-ijs
                                           1 kleine en 1 medium ijs lepel of holle lepels voor het maken van de bolletjes.
                                           8-12 korrels hagelslag
                                           4-6 Kleine stukjes gedroogde abrikoos of evt. wortel , snijd ze in kleine puntjes                                               voor de neusjes.

Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje en voeg hierbij de melk. Roer het geheel tot er een egale saus ontstaat.

Schep de warme saus op de bodem van de  kleine  glazen. Vul de de glaasjes verder met vanille ijs met behulp van een middelgrote ijslepel. Maak nu een kleinere bol (voor het hoofdje) en plaats deze op eerste grotere bol.

Druk de neus (abrikoos of wortel) en de oogjes (chocolade hagelslag) in het hoofd van de sneeuwman.
Plaats ze terug in de vriezer  tot het serveren ( om ervoor te zorgen dat uw glaasjes niet bevriezen en barsten, raad ik u aan ze maximaal een uur voor het serveren te maken)

Om het helemaal eenvoudig te houden zonder kookwerk kunt u de saus ook vervangen door rood fruit of  fruitsaus. Voor volwassenen kunt u er eventueel ook nog een likeur aan toevoegen en feestelijk accent aan tegeven door het in een klein wijnglas te maken.
 Ook leuk dit te combineren met de kerstmannetjes van advent kalender nr 8

2 opmerkingen:

 1. Op het Hongarijeprikbord.nl wordt in augustus jullie (zwembad)bedrijf openbaar afgekraakt en met naam genoemd. Ook wordt Jacco Peters openbaar genoemd en belachelijk gemaakt. De prikbordeigenaar Freddy laat alle berichten gewoon staan.

  Vandaag moppert iemand over het verwijderen van zijn bericht met:Wat dacht je van de democratische ontwikkelingen op dit prikbord, Orban zou er jaloers op zijn. Vriendjespolitiek, sensuur, het is allemaal aanwezig hier. Dus ik zou zeggen schrijf eens een brief naar de moderator van dit prikbord maar ik betwijfel of het nut heeft net als jouw brief naar het EP.

  Freddy reageert als volgt:
  indiana13,Als je gewoon de namen gebruikt die men op dit prikbord heeft aangegeven dan hoef ik ook niet je bericht aan te passen of te verwijderen.Ook is het nog al flauw om mensen bij hun eigen naam te noemen en vervolgens ook hun bedrijf er bij te betrekken, terwijl zij dat zelf nooit doen hier op het prikbord.De manier zoals jij je bericht had geschreven kan schadelijk zijn voor het betreffende bedrijf en dat is niet de bedoeling van dit prikbord.
  Met vriendelijke groet, Freddy

  Nou, hoe vertel je nou dat die indiana13 helemaal gelijk heeft met zijn bewering. De zwartmakerij en met naam noemen van jullie bedrijf laat hij gewoon staan en iets anders wordt meteen weggehaald. (ik heb het nog niet eens kunnen zien, zo snel). Wat een willekeur en vriendjes politiek zeg, (of het waar is over jullie bedrijf of niet, doet er niet toe) jullie staan toch maar mooi met antireclame en Freddy helpt daar heel hard aan mee. Wat een zooitje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na een enorme blog pauze lees ik nu pas je reaktie. Bedankt voor je steun.....Het feit blijft wel overeind dat niet wij ...maar de persoon die op prikbord dit heeft geplaatst ons heeft beduveld en behoorlijk heeft bedreigd. Door het dan op prikbord te plaatsen alsof je zelf slachtoffer bent lijkt het net of die persoon dan onschuldig is. Aangezien die persoon aan het z.g narcis syndroom lijdt en een sliert van slachtoffers achter zich laat zal er tegenin gaan geen nut hebben. Wel hebben we op advies van de politie aangifte gedaan in Nederland. en op hun advies hebben we besloten niet verder hierop in te gaan aangezien dit een zinloze zaak is.
   Daarom mijn advies aan iedereen is: blijf kritisch over de informatie die je op forums leest........niet alles is zoals het daar beschreven wordt.
   met vriendelijke groet Trudy

   Verwijderen