Bratislava en andere badkamerperikelen

 Veel van de antieke plavuizen zijn weer terug geplaatst.
Aangevuld met dezelfde antieke plavuizen. Deze lagen her en der verspreid over de verschillende stallen en schuren. De gang ziet er weer uit alsof er niets is gebeurd.
 
Maar deze kamer bewijst het tegendeel.Hier moet nog de gehele badkamer met toilet worden gebouwd. De afvoer en leidingen steken, geduldig wachtend op wat gaat komen,rechtop uit de grond.
 
De donkere voegen tussen de lichte tegels in de andere badkamers stoorden mij behoorlijk.Kreeg er een tralie-gevoel van.Dus..die moeten wit.Een geduld zaakje waar je kriebelig van wordt. Vooral omdat het blijkt dat het ook nog eens twee keer moet.Jaa..,ben op dit moment compleet intoo.. de badkamers. Waar moet je anders met je kostbare tijd heen.Om toch een goed badkamer gevoel te krijgen heeft Jacco deze handoekrekken alvast opgehangen.
Deze hebben we gekregen van mijn schoonouders toen we met hun in Bratislava waren. Bratislava ligt niet zo ver van ons vandaan. Althans als je de normale route rijdt ben je erzo. Deze keer werd besloten een alternatieve route te rijden. Dan gaat het van(wellicht herken je dit)... ohhh, ik dacht hier links, even later.. ook niet goed. Dan maar... daar naar rechts en uiteindelijk na lang gepuzzel en heen en weer gerij een bordje met de goede weg(waarschijnlijk de oorspronkelijke).Toch zie je vaak de meest onverwachtse dingen op zulke puzzelritten.Maar goed ons doel werd bereikt. Ooit was dit ook Hongarije. Dit is nog goed te zien aan de gebouwen in het oude centrum.Het is een sfeervolle stad. 
Met een hoop te doen. Onze keuze viel op Danubiana Meulensteen Art Museum. Op een schiereilandje in de donau staat een kunstmuseum. Opgericht door een nederlander.Buiten in een prachtige ambiance beeldendekunst en binnen steeds wisselende grafische of andere kunsttentoonstellingen.Hier een Kleine impressie 

4 opmerkingen:

 1. Dag Trudy,

  Geweldig mooi hoe de gang weer in ere is hersteld, inderdaad alsof er niets gebeurt is. En nu dan de gigantische badkamer klus. Wat een werk zeg, al de voegen weer een normaal voegen uiterlijk te geven. Kan me voorstellen dat bij zwarte voegen je een gevangenis gevoel krijgt. Plus dat het ook niet echt fris oogt, lijkt me. En dan een heerlijke ontspannen dag in Bratislava, welverdiende ontspanning voor jullie. Prachtige stad is het, mijn schoonzuster woont er. De gebouwen zijn werkelijk van grote schoonheid. En heerlijk zeg, het bezoekje aan het kunstmuseum, daar zou ik graag even rondstruinen. Bijzonder mooie foto's heb je ervan geplaatst.

  Geniet van een heerlijk weekend,
  groetjes Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hay Trudy,
  kom even gezellig langs nadat je net een berichtje bij me hebt achter gelaten :)
  De lantaarns hebben we uiteindelijk gekocht bij Tuinland,ze zijn taupe kleurig echt mooi vind ik.
  Jeetje wat een super stap heb je gemaakt met je verhuizing naar Hongarije,en nu alles opknappen,een hele uitdaging lijkt me.
  Heel veel succes ermee de tegelvloer ziet er al prachtig uit!
  (zag dat je uit groningen komt,haha ook mijn geboorte plaats,maar nu wonen we dus in drente in assen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hay die Trudy leuk je berichtje,en ik ben gek op mijn servies hoor.de steden in Hongarije ,Bulgarije,en Roemenie,maar ook Tsjechie,en Slowakije zijn geweldig,.Mijn man en ik zijn daar overal geweest,het is daar toch zo mooi.we hebben daar altijd een huis gehuurd,en van daaruit dagtochten gemaakt.je ziet dan het meest,en overal uit eten,want het is daar spotgoedkoop.het aws een heerlijke tijd.

  je gang is prachtig geworden,en nu je badkamer he.ben benieuwd.

  groetjes GREET

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoo dat ziet eral prachtig uit en dat zal met de badkamer ook wel gebeuren,gaaf zeg,dat museum ziet er aan de buitekant al super uit,dus zal van binnen wel helemaal geweldig zijn,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen