mistletoe


Donderdag had ik bijna een frontale botsing. Het was een zeer dikke mist met een zicht van ongeveer 3 meter. Het is al vroeg donker en straat verlichting is hier haast niet. ...Op eens kwamen er twee koplampen recht op mij af. Ik moest uitwijken in de berm zonder te zien wat daar op mij wachtte. er moet een engeltje op mijn schouder hebben meegereden want het ging nog net goed. Maar de schrik zat me met hoofdletters in de keel.
Later bleek dat een vallende boomtak de oorzaak was dat mijn tegenligger uitwijkte op mijn weghelft. In Nederland is misseltoe beschermt maar hier is het een plaag. Die in wintertijd gevaar op leverd. Doordat door sneeuwval en rijp de takken bezaaid met mistletoe te zwaar worden en dan spontaan naar beneden vallen.
Heb ik nu als stille troost een bos mistletoe als kerst decoratie.
 

8 opmerkingen:

 1. Wat een geluk dat er niet gebeurd is, het scheelde niet veel hè ?
  Het ziet er wel heel sprookjesachtig uit bij jou, hier is er nog niets van de winter te bespeuren. Ik ben dol op mistletoe, een heel klein bosje kost hier 4,50 euro.
  Het geld ligt dus op straat bij jullie.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemachtig wat eng om mee te maken, gelukkig heb je er niets aan over te houden.
  Ik hou ook van mistletoe, haal meestal met de feestdagen wel een klein bosje in huis.
  Fijn weekend! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ben blij dat je er heelhuids van af bent gekomen....wat een schrik......fijn weekend.....Liefs van mij..........♥.. ♥... ♥....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkes wat een spanning zal dat geweest zijn maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen, pffff

  Het ziet er wel heel erg mooi uit nu bij jullie, dat is toch genieten.

  Mooi je mistletoe decoratie, het heeft altijd iets vind ik.

  Fijn weekend,

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Getsie dat is een heel akelige gebeurtenis zeg!
  Je had zeker een engeltje op je schouder.
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ligt er bij jullie zoveel sneeuw al joh? Wat een prachtige foto en wat heb je inderdaad een geluk gehad zeg.
  groetjes uit het kwakkelige nederland...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Trudy,

  De muren zijn geisoleerd maar deels de stalramen. Die zijn op een verkeerde manier geisoleerd, ik wil nl. graag het zicht op de stalraam behouden. Wij hebben nu in een boerderij stalramen gezien waarvoor een kozijn was geplaatst met een glasraam, heel transparant, was erg mooi en zitten daar nu aan te denken. Een andere mogelijkheid is om kleine buitenluiken te maken en die s,avonds en met wind op de ruit dicht te doen indien nodig. Hebben jullie ook stalramen en er iets mee gedaan ivm. isolatie???

  groeten vanuit Friesland, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Trudy,

  Ja een vies woord he, kunststof. Hier zie je dat ook nog weleens dat men denkt dat dit gemakkelijker is, maar ja wij houden ook van authentieke details. Jullie website ziet er ook mooi uit en wat een prachtige plek om gasten te ontvangen. Hongarije lijkt mij een prachtig land, ik vind het wel heel bijzonder om zo,n stap te nemen. Zodra we een goede oplossing voor het probleem, isoleren stalramen hebben gevonden dan zal ik het vertellen.

  Groeten Pauline

  BeantwoordenVerwijderen