Sinterklaas...... hoe doet hij dat toch?

 
Vandaag komt de goede Sint ook in Hongarije.
Hij heeft geluk. Gisteren hebben we een warme luchtstroom gehad en al het wit is weer verdwenen. Toch vraag ik mij af, hoe hij dat toch allemaal doet????? ......Zo snel wil ik ook graag reizen.

Zo wilde ik vorige week naar Nederland voor vakantie.
Om een gedeelte van de gezellige december maand met de familie door te brengen.
Maar december heeft het nooit zo met mij op gehad.

Zo vertrok ik vrijdag 2 december samen met Rakker in alle vroegte.
De auto tufte lekker door en alles ging voorspoedig. Ik rij altijd over Bratislava,Praag en Dresden. Alle Vignetten zaten op mijn voorruit geplakt toen ineens .....mijn auto begon te sputteren. Ik was nog maar een goede 100 km op weg.
Plotsklap op een punt waar twee snelwegen in elkaar lopen hield mijn auto er helemaal mee op. De dag ervoor zat de schrik me in de keel, maar nu alweer. Ik probeerde hem opnieuw te starten waardoor hij nog wat pruttelde en een meter naar voren wipte en zo net op de vluchtstrook belandde. Wat nu...... ERUIT!! dacht ik, ERUIT!! straks klapt er iemand achterop.
Daar stond ik met Rakker en mijn handtas en computertas in de mistige kou.

Wat nu...er was maar een optie : op zoek naar hulp. Na diverse pogingen, zag ik ineens een politie auto staan. Helaas leeg. Dan maar samen met rakker, mijn handtas en cumputertas opzoek naar de eigenaar. 2 agenten zaten te eten in een restaurantje even verder. 1 agent heeft uiteindelijk hulp gebeld, de andere bleef gewoon door eten. Maar ik moest wel bij de auto blijven werd mij door hem gezegd.
Dus ik terug naar de snelweg. Terug in de mistige kou. Met Rakker mijn handtas en computertas. De hulp kwam, ze namen hun tijd met komen. Dus compleet verkleumd en met Rakker op mijn arm (bang voor het razende verkeer) en de beide tassen aan mijn voeten heb ik de middag doorgebracht langs de snelweg rond Bratislava.

Om een lang verhaal in tekorten, Ik kreeg s,morgens om 11 uur pech, koud, en shaky en de moed verloren om mijn lange reis af te maken kwam ik om 8.30 s,avonds terug in Porva. Welliswaar in mijn auto.
Nee wat Sinterklaas kan... is voor mij onmogelijk.
Blijf nu de december maand in Porva (mis daadoor wel diverse feestelijkheden) maar in het nieuwe jaar verzamel ik nieuwe moed om Januarie door te brengen in Nederland. Ook gezellig.
Wel hoop ik, dat ik mijn december pech nu heb gehad.

7 opmerkingen:

 1. Hallo Trudy,

  Ja die Sint, hij heeft geheimen dat snap je zeker wel, maar soms zou je die toch wel willen weten, zeker als je op dat moment de pechvogel bent.

  Je moet ons maar op de hoogte houden van jouw decemberverhalen, zal je op de hoogte houden van de onze. Het gemis van familie kan ik alleen niet opvangen.

  Sterkte pechvogel en nu maar gauw weer opwarmen en bekomen van de schrik,

  groetjes uit Friesland, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh meid wat een pech!! en wat een vervelende toestand! Dan zit je toch wel heel ver van de bewoonde wereld hé voor je gevoel.
  Dan toch thuis met de feestdagen!
  Jullie maken er vast wel iets moois van samen
  fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat naar.....en nu de feestdagen in Hongerije ??...nou is toch ook gezellig....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een pech en wat jammer dat de politie je niet wat sneller heeft geholpen, lijkt me niet fijn in de kou met een bange hond.
  Gelukkig ben je weer veilig thuis en hopelijk gaan je plannen in januari wel door.
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh wat een nachtmerrie. Maar ik vind het wel stoer dat je in je uppie(oké,met rakker) met de auto op pad gaat naar nederland!!!ik weet niet of ik dat zou durven.wel met het vliegtuig. je hebt eigenlijk nog geluk bij een ongeluk gehad, dat je niet midden in oostenrijk of zo zat!!!
  Ik hoop dat je toch nog gezellige dagen zult hebben. lieve groet,boerinnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben in okt. met pech gestaan in oostenrijk, binnen hal uur adac ter plaatse.
  Eneen uur later weer op pad. ,waarom kies jij er voor om door slowakije te rijden als je naar ned. moet?
  Ik ben geen voorstander van slowakije, hoop dat je alsnog een gezellige dec. maand hebt.
  Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ach ,,arme jij,wat zullen jullie het koud gehad hebben. en snel weer bij de warme kachel.met je hondje plus warme chocomelk.tenminste als je dat lust.

  groetjes greet

  BeantwoordenVerwijderen